Kijk & Luister

Kijk & Luister

PODIUM WITTEMAN
In januari 2016 was Kobra te gast bij Podium Witteman in een item over kuchen. Een mooi moment om ons ‘kuchlied’ weer eens af te stoffen (maar ook om ons geliefde Emoni Ennen in de Nederlandse huiskamer te krijgen). Het item is hier te bekijken.

NATIVE-DSD
In juni 2015 maakten Kobra opnames van twee van onze stukken bij Native-DSD. De beeld-  en geluidsopnamen zijn in één take opgenomen, en met name het geluid is van uitzonderlijke kwaliteit: alsof het live voor je neus gespeeld wordt.  De opnames zijn hier in DSD-formaat te verkrijgen. 

NTR GROTE KLASSIEKE MUZIEK KWIS
In mei 2014 was Kobra één van de deelnemende teams van de NTR Grote Klassieke Muziek Kwis. In de quiz worden de ensembles uitgedaagd om te laten zien wat de vele uiteenlopende mogelijkheden zijn van klassieke muziek, en hoe de grenzen met andere muzikale stromingen kunnen worden opgezocht en overschreden. Het resultaat is een spannend quiz met veel verschillende muzikale opdrachten, en met name ook met mooie, grappige en verrassende muziek. De uitzending is hier terug te zien. 

NTR PODIUM PREMIERE
In juni 2013 deed Kobra mee aan NTR podium première. In het programma gaan componisten en ensembles de uitdaging aan om samen binnen 12 uur een nieuwe compositie te creëren en uit te voeren. (Zonder natuurlijk van tevoren te weten met wie de samenwerking zal zijn!) Het spannende resultaat is hier te bewonderen..

GRACHTENFESTIVAL
In de zomer van 2012 was Kobra in het kader van het Grachtenfestival te gast bij een live-uitzending van de NTR met twee stukken uit hun Grachtenfestivalprogramma.

VRIJE GELUIDEN
In maart 2012 was Kobra te gast bij Vrije Geluiden. (Kobra is te horen vanaf 02:30)

KOBRA-YOUTUBE

Emoni Ennen van Värttinä, opgenomen bij Native DSD in 2015:

Zigeunerlied van Ivan Fischer in het Concertgebouw in Brugge in 2012:

Het muzikale liefdestelegram dat we bezorgden voor Radio 4 in 2012: